Украинка сама си откри откраднатия в Слънчев бряг телефон

Жена, ограбена в курорт Слънчев бряг, сама успя да издири в интернет крадеца.

След като ѝ се наложило няколко пъти да пише обяснения по случая в полицията, накрая украинката Светлана Шаплан решила да проведе собствено разследване. От вкъщи в Киев ежедневно следила маршрута на откраднатия си телефон. Така открила, че устройството ѝ се намира в Средец, Бургаско.

„По джипиес сигнала през Google успях да открия телефона си и че се намира в Бургас, в жилищен комплекс. Отидох с компютъра си в полицията, беше събота и им казах: вижте, аз открих къде се намира телефонът ми. Те обаче казаха, че тази информация не е достатъчна и за да въведат моя код им трябва разрешение на прокуратурата”, разказа Светлана.

Първо тя и другите двама потърпевши – руския и българин, попитали в хотела в Слънчев бряг, в който били отседнали, докато се случила кражбата, защо, след като охранителните камери са заснели всичко, крадецът не е бил издирен. В хотела обаче не ги посрещнали много добре.

Кражбата станала, докато на двора край басейна туристите си приготвяли барбекю. През това време крадецът напълно необезпокояван влязъл в апартамента през балкона. Около 2 часа по-късно летовниците установили, че са ограбени. Мъжът задигнал от гостите три телефона, фотоапарат, 250 лева и документи.

„Не знам в каква страна живеем. Моята приятелка каза, че никога повече не иска да стъпва в България”, възмущава се българинът Калоян.

Полицаите от своя страна са категорични, че не са бездействали и че втора седмица издирват извършителя. Оставали им още две седмици срок, но не уточняват докъде е стигнала работата по случая.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.