Ударно гласуване на закони при минимален кворум

В парламента тече ударно гласуване на закони след като при втората регистрация за деня електронната система отчете присъствието на 124 депутати. Малко след 9 часа в залата бяха едва 112 народни представители и Цецка Цачева даде обичайната за такива случаи 15-минутна почивка.

Народните представители ще гласуват няколко важни законопроекта, без да дебатират по тях, тъй като вчера нямаше кворум за гласуването им и бяха проведени само дебатите по тях. С 88 гласа “за” и 15 “против” бяха приети на първо четене промените в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, с които се регламентира на законово ниво електронното наблюдение като способ за контрол върху поведението на някои категории осъдени лица, както и на обвиняемите и подсъдимите с мярка за неотклонение – домашен арест.

Приет бе и изцяло нов закон за обществените поръчки, който хармонизира българското законодателство с европейското.

В дневния ред са и промени в Закона за защита на животните и в Закона за пътищата. Ще бъде ратифицирана и Спогодбата между България и Австрия за сътрудничество в областта на културата, образованието, науката и младежта. Народните представители ще разгледат и отчетите за 2014 година на дейността на Съвета за електронни медии (СЕМ) и Българската телеграфна агенция (БТА).

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.