Бомбардировка в центъра на Луганск, Киев твърди, че е”автогол”

Москва, Киев и Луганск излязоха със съвършено противоречиви и взаимноизключващи се твърдения за днешния въздушен удар срещу сградата на областната администрация в Луганск, при който се смята, че са загинали най-малко пет човека.

Първоначално бе съобщено, че бомба е паднала пред областната администрация в Луганск при атака на украинските ВВС срещу сградата. РИА Новости съобщи, че бомбата не се е взривила, а властите на самопровъзгласилата се Луганска народна република са призовали жителите да напуснат района.

В друго съобщение, се казва, че днес, в 16 часа (местно време), украинските военновъздушни сили са нанесли удар в центъра на града с касетъчни бомби. В резултат на удара сградата на областната администрация е частично разрушена. Именно това съобщение на властите в Луганск цитира ИТАР-ТАСС. Допълва се, че има загинали и ранени, а на място работят лекари и спасители.

В друга информация на РИА Новости се казва, че най-малко петима души са загинали при удар на украинските военновъздушни сили срещу областната администрация в Луганск. На мястото на инцидента са пристигнали шест линейки, а според опълченците в сградата има много убити и ранени.
Вследствие на въздушния обстрел е възникнал силен пожар. От няколко прозореца на четвъртия етаж се издига гъст дим, се казва в информацията.

Украинската агенция УНИАН обаче разпространи съвсем друга версия за случилото се. В информацията се твърди, че луганските терористи опитвайки се да свалят самолет сами са улучили сградата на областната администрация в града. Цитира се анонимен очевидец на случилото се, според който луканските сили за самоотбрана са стреляли с преносим зенитно-ракетен комплекс по самолета на украинските ВВС, но попаднали в така наречения „топлинен капан” и изстреляната ракета се е върнала там, откъдето е пусната.
По думите на очевидци, снарядът е улучил 4-тия етаж на Луганската областна администрация, където се намират кабинетът на председателя на областния съвет и приемната.

На снимката: Сградата на областната администрация в Луганск преди

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.