Удължиха с още два месеца данъчната ревизия на Тодор Попов

Окръжна прокуратура-Пазарджик удължи с два месеца срока на проверката на доходите, имотното състояние и имущественото положение на досегашния кмет на Пазарджик Тодор Попов. Новината за четвъртото поред удължаване на “обикновената” проверка на Попов и съпругата му дойде от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив. Назначени са данъчни ревизии на юридически лица, в които под различни форми има участие съпругата на Тодор Попов, и на физически лица. Досега е приключила само една ревизия на юридическо лице и предстои материалите по извършеното ревизионно производство да бъдат представени от НАП в Окръжна прокуратура-Пазарджик. Продължават останалите ревизии, заради което е удължена проверката. Срокът за приключване на проверката е 24 декември 2015 година.

На 22 април тази година прокуратурата, ДАНС и НАП започнаха проверка на имотното състояние на кмета на Пазарджик Тодор Попов и съпругата му Силвия. Те се самосезираха след репортаж и журналистическо разследване на bTv за имотите на кмета, жилищата и колите, които ползва в Пазарджик и София, декларациите им пред Сметната палата.

В края на април телевизия „Телекабел“ попита защо чак сега компетентните органи реагират, след като още през януари в свои репортажи и предавания Телекабел ТВ и Нова телевизия също показаха въпросните имоти, а журналисти от регионалната кабелна телевизия подадоха и заявления за достъп до обществена информация до НАП, Община Пазарджик, Агенцията по вписванията и „Местни данъци и такси“, но така и не получиха конкретен отговор на отправените въпроси.

Самият Тодор Попов окачестви телевизионните репортажи и разследвания, както и интереса към имотното му състояние като политическа поръчка, целяща неговото компрометиране преди местните избори.

Ден след като ОИК оповести имената на кандидатите за кмет на община Пазарджик стана ясно, че са регистрирани двама участници с името Тодор Попов. Това са действащият кмет Тодор Димитров Попов и Тодор Веселинов Попов, жител на ромския квартал „Изток“ и издигнат от ПП „Движение за европейска интеграция“. Предполага се, че съвпадението на име и фамилия в изборните бюлетини ще обърка част от гласоподавателите.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.