Учител танцува Харлем шейк с ученици, уволниха го

Учителят по английски език Христо Данев от елитна пловдивска хуманитарна гимназия бе принуден да подаде оставка, заради участието си в клип с ученици, имитиращи сексуални движения от танца Харлем шейк. Видеото е заснето миналата неделя в двора на гимназията.

В пловдивския вариант на нашумелия в цял свят танц Харлем шейк учениците са облечени като футболни фенове, лекари, полицаи, шейхове и

танцуват в двора на училището. Част от тях пресъздават неприлични жестове и сексуални сцени, а други пушат демонстративно. Идеята за видеото била на преподавателя по английски език Христо Данев, твърдят от гимназията. Клипът е заснет в неделя, в неучебен ден и част от учиниците са го показали на родителите си, които са го харесали.

"Аз се забавлявах, когато го гледах за първи път, защото усетих целия позитивен дух. Това беше моята първоначална идея. Не съм искал да засегна абсолютно никого, да внуша каквото и да е било. Не ми допада факта, че един от учениците пали цигара", обясни пред БНТ учителят Христо Данев.

Ръководството на училището е затрупано от оплаквания на възмутени родители и ученици. Затова препоръчали на Данов да напусне, за да не го уволнят дисциплинарно.

Ученици от гимназията казаха, че Данев е отличен учител и професионалист. Затова младежите вече са започнали подписка в негова защита. Ако учителят на бъде върнат, учениците плашат с протести.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.