Участници от 21 страни на „Ваканция & Спа ЕКСПО 2013”

Тридесетата юбилейна Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО ще събере от 14 до 16 февруари 2013 г. в Интер Експо Център – София над 270 участници и представители на туристическия бранш в България и от 21 други страни, съобщиха организаторите. В борсата ще вземат участие туристически фирми, организации, хотелиерски вериги, общини и курорти от Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Македония, Хърватия, Италия, Австрия, Унгария, Испания, Русия, Холандия, Германия и Албания. Хит на туристическия пазар през 2013 г. у нас ще бъдат по-екзотични дестинации като Индонезия, Тунис, Доминиканска република, Куба, Индия, Катар, ЮАР, които ще имат представители на изложението.

Сред изложителите са и Туристическа асоциация – Румъния, Туристически борд на Доминиканската република, Министерство на туризма – Куба, Италианска търговска камара в България, Туристическо и конгресно бюро Загреб – Хърватия, Международен туристически панаир – Москва, Посолство на Република Индонезия, Посолство на ЮАР и Катарските авиолинии.

Изложението се организира от агенция ПРИМ ЕКСПО, под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, с партньорство на браншовите организации и Столична община.

30-о юбилейно издание на ВАКАНЦИЯ&СПА ЕКСПО се открива на празника на българските лозари и винопроизводители. Тази година представители на български винарски изби от цялата страна подкрепиха изложението под мотото "30 български вина – 30 пожелания за успешен български туризъм" и ще популяризират отличните български вина чрез турове за винен туризъм.

Изложението ще включва богата съпътстващата програма от презентации, дискусии, кръгли маси на актуални теми. Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще представи четири теми, сред които "Европейска културна столица – добри практики, проблеми и резултати", "Бранд на туристическа дестинация – какво е и какво не е бранд", "Работни проекти и общински инициативи за устойчиво развитие".

Интерес ще провокира темата на АБТТА -"Развитие на българския туризъм, въпреки последните промени в нормативната уредба". Серия от интересни теми ще бъдат разглеждани на кръгли маси, организирани от представители на WIFI АКАДЕМИЯ ЗА ТУРИЗЪМ – Австрия и България.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.