Убиха с два куршума Борислав Манджуков

Варненският бизнесмен Борислав Манджуков е бил застрелян с два куршума тази вечер в столицата. Сигналът е подаден в полицията малко след 20:00 часа за мъж в безпомощно състояние, открит до жилищна сграда на столичния бул. „България”, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На мястото на инцидента веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Бърза помощ, който е констатирал смъртта. По първоначална информация 39-годишният мъж е починал от огнестрелни рани. На мястото се извършва оглед. Действията по разследването продължават.

Според БНР, сигналът до полицията е подаден от живеещи в района, които са чули стрелба.

Името на Манджуков нашумя през лятото на 2012 г., когато МВР разби престъпна група за незаконен трафик на цигари. Той беше арестуван в София в акция, наречена „Цигараджии”. При тогавашната акция бяха задържани още шестима души.

Според обвинението Манджуков е бил част от организирана престъпна група, занимаваща се с нелегален трафик на цигари – над 22 000 000 къса през 2011 год. и щети за държавния бюджет от 8 милиона лева.

След като започва бизнеса си с чейндж бюро и заложна къща, Манджуков наема някогашни подземни складове на магазини по бул. “Владислав” и прави заведение.

Собственик е към момента на веригата заведения “Версай”, “Булгари” и дискотеки “Еxit”. Притежава чейндж бюра и хотели, уточнява “Фокус”.

Междувременно продължава да отпуска големи кредити, обезпечени с апетитни недвижими имоти на физически лица чрез заложната си къща. Според друго разследване срещу него Манджуков е свързван с източване на милиони чрез ДДС измами. Досега срещу него има заведени 48 висящи дела.

 

1 Comment

  1. Любо Ганев е топлата връзка между Манджуков и ГЕРБ . . .
    -=
    Чарвеният гущер от Позитано (в лицето на Петър Димитров) си скъса компроментираната част от опашката . . .

Leave a Reply

Your email address will not be published.