Убиецът на репортерите от WDBJ7 е мъртъв

Обявиха за мъртъв Вестър Фланаган, който вчера простреля и уби по време на живо предаване двама журналисти от телевизия WDBJ7 във Вирджиния. Той се прострелял, докато бягал с автомобил, преследван от полицията. Смъртта му е била констатирана в болница, съобщиха американски медии.

Вестър Фланаган е бивш служител на телевизия WDBJ7, уволнен неотдавна заради проблемния си характер. Мъжът бе описан от бивши колеги като нещастен и гневен. Той имал навика да търси безпричинно поводи да се прави на обиден от думи на други служители на телевизията.

Малко след убийството самият Фланаган изпратил дълъг факс с несвързани обяснения до телевизия ABC News, в които заявява, че в WDBJ7 е бил подложен на дискриминация заради това, че е чернокож и гей. В писмото той сам описва себе си като „човешко буре с барут”.

“Убийството на двама журналисти в пряк ефир показва необходимостта от реформиране на оръжейното законодателство в САЩ. Това е пореден пример, че свързаното с огнестрелни оръжия насилие става прекалено често”, коментира говорителят на Белия дом Джош Ърнест, цитиран от световните агенции. Ърнест призова Конгреса на САЩ да предприеме разумни мерки за ограничаване на подобни трагедии.

Президентът на САЩ Барак Обама лобираше за затягане на контрола над огнестрелните оръжия в страната след масовото убийство на деца в началното училище „Санди Хук” в щата Кънектикът през 2012 г. Тогава Конгресът отхвърли предложенията на Обама.

Убиецът от Вирджиния сам снимал стрелбата и пуснал кадрите в мрежата

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.