Убиецът на британката от Маломир остава в ареста

Убиецът на 68-годишната британка е задържан постоянно в ареста още на 2 август. Иван Николов, вече има 10 присъди от общ характер за периода 2002-2012, задържан е бил основно за кражби и за управление на МПС в нетрезво състояние и без документ за управляване.
Предстои ОП-Ямбол да внесе в Окръжен съд – Ямбол искане за вземане най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо обвиняемия.
Сега Николов е обвинен за убийство и изнасилване на британката Джанет Бенет. Също така, той се опитал и да изгори тялото й.
Според аутопсията Джанет е починала от удар в задната част на главата. На местопрестъплението са открити ДНК – находки, съвпадащи с ДНК на задържания убиец.
Обвиняемият отрича да е извършил подобни действия, дори твърди, че не познава жената. Признал е, че е извършал кражби и е лежал няколко пъти в затвора, но добави, че никога не би посегнал на човек. Николов представи и на съдията четири саморъчно написани листа какво е правил от през нощта на 30 срещу 31 юли до арестуването му.
Според служебния защитник единствените доказателства са данните от ДНК експертизата, които не са категорични.
Мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок в Апелативния съд в Бургас.
68-годишната Джанет дошла в Маломир със съпруга си Ник през пролетта от Турция. Семейството си купило къща от други англичани и наели местно семейство да им помага в домакинството. Сега в Ямболското село живеят 740 души като 28 от тях са англичани.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.