Турски хакери “превзеха” сайта на Светия Синод

Турски хакери, обозначили се като Milli Güçler (“Национални сили”) “превзеха” сайта на Светия Синод на Българската православна църква – www.bg-patriarshia.bg, съобщиха първи “Двери” и “Фокус”.

Текстът, публикуван върху страницата в интернет на Светия Синод на Българската православна църква, гласи:

“Официалният сайт на Българска Православна Църква е ударен в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в град Пловдив. Такива актове са настъпления срещу турско-мюсюлманското малцинство в България, това е и нападение срещу културното наследство на страната,защото джамиите са част от културата, те са част от културното наследство на България. Който и да е организатора, който и да стои зад тази варварска агресия трябва да знае че турско-мюсюлманското малцинство не е беззащитно и че има сили които бдят и са готови да го отбраняват. Мълчанието на Българската Патриаршия следва да се тълкува като мълчаливо съгласие с посегателствата над мюсюлманските религиозни храмове. Наказателните действие срещу враговете на турско-мюсюлманското малцинство от страна на Milli Güçler не са нито първи нито последни. Атаките ще продължават с пълна интензивност. Все по-често ще чувате нашия глас и ще виждате нашата сила. Milli Güçler иска да напомни че няма нищо против християнството и че удара представлява реципрочна мярка срещу зачестилите физически посегателсва над ценностите на турско-мюсюлманското малцинство”.

Преди две години същата група беше хакнала и националистически сайт у нас, припомня “Двери”. Става дума за сайта на “Атака”.

Справката в “Гугъл” показва, че това се е случило на 2 август 2012 година. В изявлението на турските хакери от Milli Güçler, което графично е оформено точно като “посланието” им на страницата на БПЦ пише, че сайтът е бил подложен на атака, тъй като лидерът на националистическата политическа сила у нас Волен Сидеров непрестанно обижда и напада етническите малцинства в България. Те наричат „жалки глупаци” всички привърженици на „Атака”, които се смятат за националисти.

Очаква се реакцията на официалните български власти, както и намесата на службите за борба с компютърните престъпления.

1 Comment

  1. Ето сега трябва да се направи подразделение към Българската Армия (контролирано от не от НАТО, а от българския Парламент), занимаващо се единствено с информационната сигурност в Република България.

Leave a Reply

Your email address will not be published.