Туроператор изоставил 31 ученици в Испания

Българчета били изоставени от туроператорската си фирма. Те са група от 31 ученици от Националната финансово-стопанска гимназия в София. Това съобщи БНТ, където сигнализирал разтревожен баща, чието дете е на екскурзия в Испания с класа си. Почти по същото време лошата новина бе потвърдена и от bTv.

Ивелин Иванов, баща на един от учениците каза, че децата се намират в Коста Брава, 70 км. от Барселона – гр. Лоред дел Мар. Каза, че фирмата, която организира екскурзията е “Гъливер травъл”, като от фирмата са заплатили първата нощувка, която е била в Любляна. Допълни, че с групата ученици има възрастни хора, които са събрали пари и са платили следващите 2 нощувки. По думите му децата нямат повече пари. Опитал е да се свърже с фирмата, но телефоните или са изключени или дават свободно.

За случая е уведомено посолството на България в Мадрид, като испанска полиция разследва случая. Министерството на външните работи също е търсило туроператора, но и оттам не са успели да се свържат с него. „Гъливер травел” е лицензирана фирма, която присъства в списъка на образователния инспекторат, съобщи bTv. По телефона помощник-директорката на гимназията Хриси Войнова каза, че екскурзията е трябвало да продължи до 14 юли, но учениците и родителите им искат да се приберат възможно по-скоро и пътуването вероятно ще бъде приключено преждевременно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.