Цветлин Йовчев уволнява 6 шефове на областни дирекции на МВР

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев освобождава директора на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) старши комисар Валери Йорданов.

Поисках оставката му заради неупражнен контрол във връзка със случая, който сутринта беше разгледан от медиите – как полицаи наблюдават как се продават контрабандни цигари. Това е недопустимо, каза Цветлин Йовчев в интервю за предаването „12 плюс 3” на БНР.

Министър Йовчев съобщи, че е уволнил и петима директори на областни дирекции на  МВР във връзка със слаби резултати. Новият шеф на МВР допълни, че е разпоредил краткосрочни мерки и в рамките на един месец ще очаквам резултати от останалите директори на областни дирекции, които остават на постовете си.

В момента има едно неефективно използване на ресурсите на МВР, оцени министър Цветлин Йовчев. Той допълни, че предвижда в кратък период да започне подготовка за една реорганизация в системата на вътрешните работи.

Не съм започнал чистка в МВР, заяви категорично вътрешният министър Цветлин Йовчев.

По-късно от МВР съобщиха, че са поискани оставките на директорите на областни дирекции на МВР във Видин – старши инспектор Цветан Петков, Кюстендил – комисар Георги Джоглев, Монтана – главен инспектор Даниел Псалтиров, Плевен – комисар Мирослав Петров и Търговище – комисар Станимир Парашкевов.

Краткосрочните мерки за противодействие на престъпленията срещу личността и собствеността на гражданите включват бърза реализация на наказателната отговорност, планиране на базата на ежемесечен анализ на критичните места и маршрути, както и на криминалните престъпления по вид, място и време на извършване, подобряване на организацията на патрулно-постовата дейност, отговорност на патрулиращите за случващото се в съответния район, засилен контрол и координация с Главна дирекция „Национална полиция”.

Към момента има една сериозна дупка в бюджета на МВР от 93 милиона лева от средствата за издръжка, съобщи още министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той допълни, че според разчетите, ако не се промени нещо съществено, до края на годината дефицитът в бюджета на МВР ще стане около 180 милиона лева. Вътрешният министър каза също, че ще се върви в посока за слагане на край в практиката с дарения в МВР.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.