Цветлин Йовчев: Пернишката група е убила много хора

„Един от участниците в пернишката група за мокри поръчки е дал показания срещу другите и това е, което е позволило да се пристъпи към арестите на другите в бандата.

Не бива да навлизаме в детайли, защото така можем само да навредим на разследването”. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев при участието си в сутрешния блок на ТВ7. Министърът увери, че всичко, което се върши, е изцяло в рамките на закона и ще остане така. Според Йовчев, става дума за група, която е извършила голям брой убийства, но тепърва ще се изяснява кой как е участвал.

Днес Апелативният специализиран наказателен съд ще разглежда обжалването на мерките за неотклонение на пернишката организирана престъпна група. Заседанието ще започне от 10.00 часа. Задържаните от групата са пуснали жалби срещу решението на Специализирания наказателен съд, който преди дни постанови задържане под стража на четирима от бандата. От своя страна прокуратурата поиска да бъде наложена мярка задържане под стража и на тези членове на групата, на които бяха наложени домашен арест и пускане под  гаранция.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.