Цветлин Йовчев отчете 12,4% спад на престъпността

Престъпността през първите четири месеца на годината е намаляла с 12,4% в сравнение със същия период на миналата година. За същия период разкриваемостта на извършените престъпления е нараснала с 4,8%. Данните съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след днешното изнесено заседание на правителството, което се проведе във Варна. Министърът допълни, че засиленото присъствие на жандармерия в малките населени места ще остане в сила и изрази надежда, че добрите показатели в борбата с престъпността ще станат трайна тенденция.
Цветлин Йовчев потвърди, че вече има постъпили сигнали за купуване на гласове за предстоящите на 25 май евроизбори и по тях се работи. Освен това ще бъдат сформирани експертни групи по места, които ще се занимават с жалбите от този род. Едновременно с това е създадена организация и за борба с практиките за купуване на гласове, изтъкна министърът на вътрешните работи.
Другата новина от днешното заседание на Министерски съвет е решението да бъде изграден единен център за видеонаблюдение и превенция на нарушенията по пътищата на страната. В тази връзка правителството е натоварило министърът на вътрешните работи да създаде организация за възлагане на открита обществена поръчка за предоставяне на единна и комплексна услуга, включваща изграждането и функционирането на система от стационарни и стационарно преносими установки за контрол на скоростните режими и на единен център за обработка на нарушенията за скорост, видеонаблюдение и превенция на нарушенията по Закона за движението по пътищата.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.