Цветлин Йовчев: Не виждам пряка вина на главния секретар по случая Лясковец

Към момента, от цялата информация, която имам, лично аз не виждам пряка вина на главния секретар. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в интервю за агенция “Фокус” на въпрос за случая в Лясковец. “Нека да изчакаме резултатите от проверката и тогава вече ще има окончателно становище”, каза Цветлин Йовчев.
“Ако установя, че с мое действие или бездействие по някакъв начин съм допринесъл за този трагичен изход, няма да пожертвам никой – ще взема решението сам за себе си. Искам да ви уверя в следното – не съм човек, който жертва хора, за да спаси себе си, не съм го правил, няма и да го направя”, каза Цветлин Йовчев, на въпрос за коментар на информациите, че ще бъде “пожертван” главният секретар на МВР, за да не се стигне до негова оставка.
По отношение на т.нар. “хор” на експертите, за който коментира главният прокурор, Цветлин Йовчев заяви: “Хора, които претендират да са експерти, започват да коментират неща, без да имат достатъчно информация или пък умишлено пренебрегват голяма част от фактите. Второ, много от тях, които, може би, са експерти в дадена област, започват да коментират неща, в които въобще не са експерти, и дори нямат и скромни познания. Най-вече ме изненада безскрупулността, с която определени кръгове се опитаха да се възползват от тази трагедия. Не ме изненада това, че така усилено искат оставката ми – това не е от скоро. Може би, определени хора копнеят за тази оставка. Също и агресията, с която се спуснаха да я искат, не ме изненадва, то е нещо, което сме виждали и до момента”, каза Йовчев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.