Цветлин Йовчев: Без нов бюджет в МВР има съществена „дупка”

МВР също ще изпита съществени финансови трудности, ако бюджетът за тази година не бъде актуализиран. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред БНР.

На първо място има едно количеството от средства, които са необходими за нормалното финансиране на Министерството на вътрешните работи, които не са гарантирани в сегашния бюджет, т.е. те са изхарчени предварително и отворена една дупка, каза Цветлин Йовчев. Министърът не конкретизира за каква сума става въпрос, тъй като разчетите продължавали, голяма част от средствата са набавени с вътрешни резерви и с икономии, „но въпреки всичко остава една доста съществена сума”. Цветлин Йовчев все пак даде пример с ваучерите за храна на служителите на МВР, за които са необходими 16 млн. лева, но тези средства не са предвидени в бюджета за 2013 г.

Вицепремиерът за пореден път изтъкна, че ако бюджетът 2013 не бъде актуализиран на правителството ще му е невъзможно да се разплати с бизнеса. Оказа се, обаче, че самото МВР, по думите на министъра, няма неразплатени задължения към бизнеса. Йовчев отново потвърди, че ведомството ще се откаже от формите на бизнес, които развива, например от сигнално-охранителната дейност, вкл. защото за тази година до момента разходите са 13 млн. лева, а приходите от СОД – малко 12 млн. лева. Потвърдено бе също така, че ще се закрие строителната фирма към МВР.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.