“Цветно” в сутрешния ефир – пиене на кръв и разврат

Цветисти сравнения и прогнози прозвучаха от устата на политици и анализатори в сутрешния блок на Нова тв. Което може би е начин да се оправдае повтарянето на едни и същи констатации и изводи за изборите вече четвърти ден.

С БСП ще се случи като с НДСВ – ДПС ще им изпие кръвта до край“, коментира в предаването „Здравей, България“ общинският съветник от ДСБ в СОС Атанас Атанасов. О. р. генералът предвеща това политическо вампирство в анализа си за това какво очаква социалистите след изборите в неделя, ако не си сменят ръководството.

„С БСП и със Станишев на този етап като управление е свършено. И ако разумните среди в партията си дават сметка в какво се въвличат, те имат най-голям интерес от бързи избори, за да излязат от властта и да си оправят партията. Иначе ще се случи като НДСВ – ДПС ще им изпие кръвта до край“, каза Атанасов. Според него страната ни се нуждае от незабавни парламентарни избори не заради политиците, а защото тази сериозно разклатена политическа среда е най-благодатна за тежки корупционни схеми. По думите на ген. Атанасов казаното от Лютви Местан, че правителството на Орешарски надали ще изкара мандата си до край е класически ход за разклащане на властта, а ДПС е единствената партия в България, която покачва доверието си „чрез консумация на властта“.

Всъщност ставаше дума за цветисти сравнения и прогнози…

„Развратът на тези избори бе толкова тежък и зловещ, че ние оттук нататък няма да може да правим нормални избори“, прогнозира зам.-главната редакторка на „Преса” Валерия Велева. Освен това, според нея, ДПС не е оттеглило подкрепата си към кабинета и не става въпрос за предсрочни избори, поне засега.

Социологът Мира Радева коментира огласи своя потрес от работата на изборната администрация.

„Потресох се от неспособността на комисиите по места да решат който и да било проблем. Това бяха абсолютно нови и неподготвени хора, които не знаеха какво да правят. Според мен подмяната им беше с цел увеличаване броя на фалшивите бюлетини“, изтъкна шефката на MBMD.

Оказа се, че в изборите и имало и друг участник, който не фигурира в бюлетините.

„Наркомрежите бяха включени в тези избори. Имам категорични доказателства, но на този етап няма да говоря с имена. Познавам подземния свят и знам кой с кого работеше на тези избори. Това е страшно за държавата“, коментира още ген. Атанас Атанасов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.