Цветанов заминава на посещение в САЩ

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов е единственият български политик, който е поканен и ще участва в 6-та трансатлантическа конференция на „мозъчни тръстове“ във Вашингтон (САЩ).

Форумът ще се проведе от 15 до 17 юли 2015 г. и се организира съвместно от Международния републикански институт, Института „Хъдсън“ и „Вилфрид Мартенс център за европейски изследвания“. Основната тема на конференцията тази година е „Изправени пред нови заплахи: към обновяване на трансатлантическите отношения“.

Участниците в конференцията ще обсъдят състоянието и перспективите за развитие на отношенията на САЩ и Европейския съюз с Русия, Турция, Близкия Изток и Северна Африка и Азия. Освен това ще бъдат разгледани теми, свързани с опазването на фундаменталните права на гражданските права, докато се засилва способността на Запада да събира разузнавателна информация срещу бъдещи заплахи като джихадисткия тероризъм на Ислямска държава и други. Сред темите на форума са още трансатлантическите икономически взаимоотношения и идентифицирането на политики и мерки за повишаване на търговията и инвестициите между ЕС и САЩ с цел да се подкрепи взаимноизгодното създаване на работни места, икономически растеж и международна конкурентноспособност.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.