Цветанов все така смята, че го репресират с темата за СРС

Заместник-председателят на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов продължава да смята, че като цяло темата с обвиненията за неправомерно използване на СРС-та е „компроматна кампания срещу политически опонент” и „репресия срещу лица от ГЕРБ”. Поне това стана недвусмислено ясно от участието му в предаването „120 минути” на bTv. Цветанов не пропусна да изтъкне, че все още няма обвинение за незаконно подслушване.

„Имам подадена жалба в Страсбург за нарушена презумция за невинност, защото трябва да се борави с доказателства. Ние много преекспонирахме всичко, което се случи. От май, когато много се говореше, тогава беше предизборната кампания, досега никой не е установил внушаваните тогава твърдения”, коментира бившият силов министър. По думите му такива теми отклонявали вниманието от сериозните проблеми вследствие на настоящото управление на страната – политика на популизъм, връщане на мутренските времена, тежки престъпления.

Цветанов обаче съобщи и „новина” по темата. Оказа се, че специализираните автомобили на службите за следене и подслушване – т.нар. „кечери” – са излизали за задачи и извън столицата. Въпреки че не било в правомощията на министър да знае кога тези коли излизат за оперативни действия, Цветанов заяви, че те са „излизали на територията на всяка една област като цяло – не бих могъл да конкретизирам”.

Цветанов потвърди като правилно решението на Бойко Борисов двамата да не водят листата на ГЕРБ за евродепутати. „Досега в нито една европейска държава няма лидер на партия, който да е водач на листа за ЕП – това би означавало абдикиране от реалните проблеми. Това решение на лидера е част от цялостната стратегия в ГЕРБ. На нас сега ни предстои национален форум през февруари – за избор на членове за изпълнителната комисия, както и трима зам.-председатели на ГЕРБ с цел разпределение на отговорностите”, допълни заместникът на Борисов.

Той поясни, че след като напусна парламента и ръководството на ГЕРБ Искра Фидосова се е върнала към професията си – нотариус. Сега тя била само редови член на партията.

По темата с „роенето” на ГЕРБ, Цветанов коментира, че „всяка партия има процес на развитие и израстване, допускат се и грешки, за да има поуки. Тези напускания на депутати не променят стратегията и конфигурацията на настоящия НС, целта сега е да се подготвим добре за евроизборите и предсрочните избори у нас”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.