Цветанов вече е депозирал декларация за отказ от имунитет

Вчера съм депозирал писмо в деловодството на парламента, с което съм се обърнал към главния прокурор Сотир Цацаров чрез шефа на парламента, за да може действително да ми се поиска имунитетът по всички тези дела, които също са спрени. Това каза пред Нова телевизия Цветан Цветанов, заместник председател на ПГ ГЕРБ.

Всъщност Цветан Цветанов декларира желанието си да не се ползва от депутатски имунитет и неотдавна, по време на едно от заседанията по делото за незаконно подслушване, което бе прекратено именно заради неприкосновенността, с която се ползва като народен представител. Тогава съдията обясни общоизвестното законово положение, че отказ от имунитет може да последва едва след като този имунитет бъде поискан от главния прокурор по надлежния ред. Поради тази причина и вчерашното писмо на Цветанов до ръководството на 43-тото Народно събрание няма правна стойност и не може да бъде уважен, тъй като в деловодството на парламента още няма постъпило искане от главния прокурор Сотир Цацаров.

Така и занапред депутатският имунитет на Цветанов няма да позволява разглеждането на делата, по които той е обвиняем, докато не постъпи искане от Цацаров, на което Цветанов да реагира с отказ от имунитет.

Попитан как така призовкарите не са могли да го открият, за да го призоват преди изборите за три поредни заседания по делото за клевета, заведено от Мирослава Тодорова, Цветанов обясни, че по времето, когато са се опитвали да го намерят, той е имал срещи и пътувания, тъй като тогава е била предизборната кампания.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.