Цветанов: Вътрешният министър трябва да е като мен или като Методи Андреев

Бъдещият министър на вътрешните работи, ако ГЕРБ спечели изборите и състави правителство, трябва да бъде като Цветан Цветанов или като бившият председател на Комисията за досиетата и сегашен водач на листа на ГЕРБ Методи Андреев. Това заявява, зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб Цветан Цветанов в интервю за “Труд”. В отговор на въпрос възможно ли е Метода Андреев да стане вътрешен министър, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ексминистърът няма да поеме отново този пост, Цветан Цветанов казва, че бъдещият вътрешен министър трябва да върне доверието на евроатлантическите ни партньори. След което изтъква, че “за мандата си като министър на МВР” е получил висока оценка за разбиване на групата за отвличанията, поръчковите убийства, тоновете наркотици, които бяха задържани, за операцията срещу бандата на Евелин Банев-Брендо и задържаната група на италианската мафия и припомня получените отличия, награди и високата оценки, дадени му от бившият федерален министър Ханс Петер Фридрих.

Искам да ви кажа, че подобен тип хора трябва да оглавяват МВР, казва Цветанов. А на уточняващия въпрос “Като вас?”, отговаря: “Да, и като Методи Андреев. Ние трябва да се съобразяваме с оценките на нашите евроатлантически партньори”. По думите на Цветанов, нямаме чак толкова време, за да си правим експерименти или да чакаме 4-5 месеца да се доказва някой дали може или не.

Свързани публикации

2 Comments

  1. Пази бове, сляпо да прогледа, написа Алеко преди повече от Век, пази боже, България от потенциалния престъпник, осъден на 1-ва инстанция на 4 год ефективно Цветан Цветанов, лично съм го дал на прокурор и прокуратураа обяви че прекратяването на действията срещу него е назаконно заради колегите ми от Горна Оряховица. Сега следствието срещу него пак ще се спре, кандидат за нар. представител е! Но трагедията е пълна

Leave a Reply

Your email address will not be published.