Цветанов: В РБ има много неискреност, докато АБВ и ПФ са коректни

След тези избори ГЕРБ се натоварва с много повече отговорност. Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на изборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той поздрави всички избрани кметове в страната, както тези на партията, така и на другите политически сили.

След вота е ясно, че ГЕРБ печели 1727 общински съветници в страната, 129 кметове на общини и 22 области.

По думите му, настроенията в Реформаторския блок не съответстват на толерантното поведение на ГЕРБ, на фона на резултатите. Според Цветанов е имало много неискреност от страна на реформаторите. Отчете като най-коректни преди балотажа коалиционните партньори от АБВ и Патриотичния фронт.

Според Цветанов в Шумен реформаторите са поискали поста областен управител, два заместник-кмета и др. за да подкрепят кандидата на ГЕРБ на балотажа. Не са получили исканото, а Любомир Христов все пак спечелил балотажа.

Цветанов определи като голяма изненада вота в Добрич, където кандидатът на РБ Йордан Йорданов печели срещу този на ГЕРБ Детелина Николова, след сериозно изоставане след вота на първия тур.

Междуособиците в местния вот няма да повлияят на управлението на национално ниво, каза Цветанов. Призова за обективност и съобразяване с представителната извадка на резултатите от изборите за общински съветници.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.