Цветанов твърди, че никой от ГЕРБ не е гласувал за Мая Манолова

ГЕРБ оттегли промените, които позволяват по-лесно застрояване на Черноморието

“Няма колеги, които да са заявили публично подкрепата си за Мая Манолова. Мога да заявява категорично, че всички колеги са гласували или за Константин Пенчев, както мен, или просто са пуснали недействителна бюлетина, защото може да се търси по-добър вариант за омбудсман на страната”.Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след проведеното заседание на парламентарната им група, предаде „Фокус”.

Цветан Цветанов разясни, че поводът за заседанието на парламентарната им група е бил утрешното гледане на антикорупционния закон на вицепремиера Меглена Кунева, както и избора на Мая Манолова за омбудсман.

„Колегите са доста обезпокоени”, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Попитан дали ще предприемат нещо за избора й, Цветанов отговори, че по правилата, приети от парламента и проведената процедура, нямат такава възможност.

Във връзка с днешния протест пред Народното събрание срещу избора на Манолова и твърденията на протестиращите, че с 200 000 подписа могат да прекратят мандата й, Цветанов подчерта, че няма такова законова форма. Според него, би могло да се потърсят такива правни възможности в бъдеще с промяна в законодателството.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.