Цветанов: Тепърва МВР ще се гордее с Флоров

Станимир Флоров е един достоен българин и служител на МВР, с който министерството се гордее и убеден съм, ще продължи да се гордее. Това заяви Цветан Цветанов пред журналистите, които дочакаха в 14,45 пред следствената служба на Софийска градска прокуратура ексвътрешния министър. Както вече съобщихме, Цветанов е влязъл в сградата на бул. „Монтевидео” около 10 часа сутринта, като пристигнал с 2 бронирани автомобила и многобройна охрана от НСО.

Вездесъщият Канал 3 предава директно импровизирания брифинг на Цветан Цветанов, макар и чрез мобилен телефон и с лошо качество на звука. Така се видя, че репортерите се опитаха да зададат на Цветанов повече въпроси, отколкото вероятно е чул за многочасовия си престой в следствието. В крайна сметка се разбра, че Цветанов е убеден не само в невинността на Станимир Флоров, но и във високите професионални качества на временно отстранения шеф на ГДБОП – доказателство били похвалите за Флоров от партньорски служби. Освен това, разясни Цветанов, след като Флоров периодично е минавал успешно проверките за достъп до класифицирана информация, значи всичко около шефа на ГДБОП е било наред.

Цветанов благодари на медиите, че така добре са чули и препредали коментарите му по темата, направени преди дни във Видин и в Благоевградско; посъветва репортерите да попитат Станишев за милионите, които Станишев е дал на австрийския лобист Хонегер и замина за специализираната прокуратура, където го чакат, за да го разпитат по скандала със СРС.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.