Цветанов: Ще направим коалиция, дори и да имаме повече от 121 депутати

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че след изборите ГЕРБ при всички положения ще направи коалиционно правителство.

ГЕРБ ще се стреми към самостоятелно управление, за да има една нормална работеща среда, каза Цветанов при участието си в сутрешния блок на Нова тв. След което допълнио, че дори и да имат над 120 депутати, пак ще направят коалиционно правителство с център-дясно политически формации като Реформаторския блок и Сдружение „22 септември” на Едвин Сугарев и Евгени Михайлов.

На въпрос дали ще влезе пак в изпълнителната власт, ако ГЕРБ пак управлява сама или с партньор, Цветанов посочи, че ще се занимава основно с партията.

Цветанов обясни решението на ГЕРБ да не участват в пленарните заседания и в заседанията на парламентарните комисии с неспазването на договорките между парламентарно представените партии.

„След Консултативния съвет при президента имаше една договорка между лидерите на политическите формации важните закони, които не генерират политическо напрежение, да бъдат приети. Това вече го няма, защото няма спазено обещание от страна на тези партии, които участват в управлението”, каза Цветанов. Депутатът прогнозира, че последствията от назначенията, които управляващите правят сега, ще имат тежки последици. И в тази връзка заяви, че Светлозар Лазаров може единствено да бъде само един добър помагач в пресцентъра на МВР.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.