Цветанов: Шефът на ДАНС е назначен благодарение на Пеевски

Настоящият председател на ДАНС Владимир Писанчен е назначен на поста си начело на агенцията благодарение на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това обяви тази сутрин пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Освен това бившият министър на вътрешните работи Цветанов призна, че се е срещал с депутата от ДПС Делян Пеевски и главния прокурор Сотир Цацаров в кабинета си – т.е. потвърди казаното вчера от Пеевски в интервю за ПИК. В тази връзка Цветанов заяви, че може да гарантира, че “никога по никакъв повод не е оказвал подобен натиск, за който се твърди, на когото и да било”.

В интервюто за ПИК, както и от статия в днешния брой на в. “Преса” Делян Пеевски твърди, че в кабинета на Цветанов в МВР е присъствал на среща между бившия вътрешен министър и Сотир Цацаров, на която Цветанов е настоял прокурор Ася Петрова да бъде назначена за заместник на главния прокурор и е поискал някои други “услуги”.

Цветанов отрече да е оказвал натиск за назначението на Ася Петрова и я похвали като добър професионалист, тъй като делата, по които работела, били с 98% успеваемост. Бившият вътрешен министър категорично отрече и твърденията, че е бил закрилян от медиите на Делян Пеевски и допълни: „В момента държавата се управлява от олигархия, организирана престъпност и задкулисие”.

По думите на Цветанов Сотир Цацаров е довел Пеевски на срещата, а разговорите, които са водили били “неформални”. Цветан Цветанов категорично отрече да е имало сделка при избора на главния прокурор Сотир Цацаров.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.