Цветанов прогнозира напрежение заради местните избори

В предстоящите избори за местна власт ще има напрежение, което надявам се няма да рефлектира върху стабилността и устойчивостта на правителството. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в предаването „Денят започва” по БНТ. Той припомни, че от страна на ГЕРБ до момента е огласено като ясно политическо решение това, че партията ще участва самостоятелно в местните избори. Към структурите по места са изпратени съответните указания за започване на процедурата за обсъждания на кандидати за бъдещи общински съветници и бъдещи кметове на населени места и общини.

По думите на Цветанов, „това, което е изключително важно да се знае е, че когато излезе решението на политическа партия ГЕРБ за номинации, които да бъдат с протокол, гласуване на наши членове и симпатизанти, тогава вече ще се стигне до окончателното финализиране на предстоящите кандидати за кметове”.

„Не смятам, че в момента можем да дадем оценка за реално постигнати резултати, в която и да е област. Можем да кажем, че мнозинството, което се формира в българския парламент, подкрепя дейността на българското правителство”. Това отговори Цветанов на въпрос дали споделя оценката на Георги Първанов, че Калфин е най-успешният министър в кабинета, както и как ще коментира ултиматума на Първанов, че ако до април АБВ не види реални реформи в управлението напуска коалицията.

“Думи като „ултиматум”, поне аз съм забравил като терминология. Изискванията на всички парламентарни групи, които формираме парламентарното мнозинство са изключително големи спрямо един към друг”, коментира Цветанов. Попитан дали коалиционните партньори извиват ръцете на ГЕРБ Цветанов отговори: „Не смятам, но съм убеден, че в предстоящите избори за местна власт ще има действително напрежение, което надявам се няма да рефлектира върху стабилността и устойчивостта на правителството”.

„Това правителство във връзка с предстоящите местни избори е изключително важно да бъде стабилно. За да може местните избори да бъдат проведени нормално трябва да има стабилно правителство , а политиците, които участваме в този процес трябва да бъдем изключително премерени, за да допълнително напрежение в населените места”, допълни зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Но българският народ желае честно и законно управление на българската държава . Желае сериозни промени във всички области на страната ни . Желае повишаване на жизненият начин на живот . Хубави и високи заплати за българите !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.