Цветанов поиска и получи дело по съкратена процедура

Делото за длъжностно присвояване на 50 000 лева срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов тръгна днес по съкратена процедура в Софийския градски съд (СГС). Цветанов и защитникът му Менко Менков се отказаха от разпита на 27 свидетели и две вещи лица, които са дали показания и заключения по време на досъдебното производство, съобщи електронното издание„Правен свят”.
След като бе даден ход на делото, защитата предложи да не се чете целият обвинителен акт, а само диспозитива, но наблюдаващият прокурор Калоян Ангелов каза, че държи да прочете целия акт.
Както вече съобщихме, Цветанов е обвинен в длъжностно присвояване на 50 000 лв. в полза на бившия шеф на РЗБОП Велико Търново Орлин Тодоров.
В началото на заседанието МВР предяви граждански иск срещу Цветанов за цялата изплатена на Тодоров сума от 50 569 лв.
Сред свидетелите, които няма да бъдат разпитвани в хода на делото са самият Орлин Тодоров (подсъдим по друго дело), бившата шефка на ДКСИ Цвета Маркова, бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев, бившият служител на служба СДОТО Цветан Иванов (който има обвинение по другото дело – за подслушване, заедно с Цветанов) и бившият зам.-окръжен прокурор на Велико Търново Светослав Калчев, който пък наблюдаваше разследването за мъртвороденото бебе в Горна Оряховица, а от края на м.г. е прокурор в Апелативна прокуратура-Велико Търново.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.