Цветанов пак обвини МВР, че обслужва организираната престъпност

Бившият вътрешен министър и настоящ зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов обвини МВР от трибуната в пленарната зала на парламента, че обслужва организираната престъпност и насажда полицейщина. Освен това Цветанов нападна и съдебната система и обясни ефективната си присъда като действие на задкулисието. Това се случи по време на дебатите около президентското вето върху закона за МВР.

“Днешната политика на МВР е в услуга на организираната престъпност”, заяви Цветан Цветанов и обръщайки се към лявата част на залата продължи: “Може би вие сте част от нея?”.

По думите на Цветанов в момента в МВР цари некомпетентност и се насажда полицейщина.

“Нека ви припомня операцията в Лясковец – това не е ли некомпетентност? Полицейщината е в момента. Ползвате МВР само за лични и бизнес интереси. Фалирахте министерството”, каза още Цветан Цветанов.

Депутатът от левицата Атанас Мерджанов, който е председател на Комисията по вътрешна сигурност, репликира Цветанов с думите: “Току-що казахте, че съм част от организираната престъпност, но вие сте осъден на първа инстанция”.

На което Цветан Цветанов отговори, че задкулисието го е осъдило на първа инстанция и сочейки Мерджанов заяви: “Знаем, че вие сте част от това задкулисие, от организираната престъпност”.

В размяната на реплики и квалификации се включи и депутатът от КБ Антон Кутев.

При случая с г-н Цветан Цветанов има решение за ефективна присъда. Би трябвало той да бъде отстранен от пленарна зала, заяви Антон Кутев, репликирайки изказването на Цветанов. След което изтъкна, че това остава в историята – няма друг народен представител с ефективна присъда.

“Присъдата от 4 години ефективно не е за мен, а за Цветанов. Тя е от български съд, не е моя. Това, че някой от вас не иска да види, че ви води човек с ефективна присъда, е морален казус”, обърна се Кутев към депутатите от ГЕРБ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.