Цветанов: Орешарски може да навреди на България с популизъм

В Европейския парламент в Брюксел се провежда среща на председателите на парламентарни групи в националните парламенти на партиите от ЕНП. От българска страна вместо лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов участие във форума взема зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. Сред участниците са председателят на ЕНП Вилфрид Мартенс, председателят на Групата на ЕНП в ЕП Жозеф Дол, министър-председателят на Люксембург Жан Клод Юнкер.

Основната тема, която доминира срещата, е изпълнението на Многогодишната финансова рамка на Евросъюза.

По думите на Вилфрид Мартенс, ситуацията в Европа се е влошила значително вследствие на популистките мерки на управляващите преди и сега социалистически правителства, и тези от ЕНП трябва да положат максимални усилия за нейното оздравяване.

Участниците във форума се обединиха около мнението, че в сегашната ситуация е абсолютно вредно да се действа с популистки методи, подобно на социалистическото правителство на Оланд.

В разговор с председателя на френските европарламентаристи от ЕНП Жан Пиер Оди, Цветан Цветанов изрази опасенията си от същите популистки действия, които вече започна да провежда новото българско правителство на БСП и ДПС, подкрепяно от националистическата формация "Атака".

Днес и утре Цветан Цветанов ще проведе поредица от двустранни срещи, в които ще запознае евродепутатите с тревожната, според ГЕРБ, ситуация в България.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.