Цветанов: Няма човек, който да изнудва премиера

Няма човек, който да изнудва и да държи в зависимост премиера на страната. Това коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от Дарик. Министърът направи това изявление по повод изнесените в последните дни документи от разработки с общото име „Буда", в които се твърди, че е Бойко Борисов е бил вербуван като агент.

Цветан Цветанов каза, че не е запознат с разпространените тази нощ от сайта „Биволь" нови документи от досието "Буда", чиято цел е да се определи "приоритетната престъпна ориентация" на Бойко Борисов. Вицепремиерът е на мнение, че занапред предстои постоянно тиражиране на компрометиращи документи, които според него можело и да са фалшиви. По думите на Цветанов, „в България през всички тези години не са малко лицата, които са се възползвали от реализирането на подобни сценарии с използването на материали или фалшифицирането на материали, за да може в действителност да държат в зависимост когото и да било и да бъде той послушен”. Според Цветанов самият факт, че премиерът Борисов се е обърнал с молба, да бъде разсекретено всичко това, да бъдат декласифицирани съгласно българското законодателството материалите от първите публикации, показва много ясен знак, че няма човек, който да изнудва или да държи в зависимост премиера на страната.

„Давам ви за пример самия себе си, който съм бил служител на МВР, а всичко това е правено, за да може под някаква форма да се фабрикува нещо, което да бъде ползвано в публичното пространство за дискредитиране на политически опонент, защото в България за голямо съжаление през всичките години излизат на дневен ред или досиета, или архивни материали", допълни Цветан Цветанов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.