Цветанов: Лидерът на ГЕРБ е абсолютно прав, ще се съобразя с него

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред журналисти в парламента вчерашната реакция на лидера на партията Бойко Борисов, който се разграничи от обвиненията на заместника си, че Делян Пеевски управлява прокуратурата чрез влиянието си върху ВСС.

„Нашият лидер е абсолютно прав и аз се съобразявам с него, че не трябва да се атакуват институциите, защото институциите са държавността в една държава”, заяви Цветан Цветанов. Според бившия вътрешен министър, срещу когото се водят дела и досъдебни производство, когато има подобни справки, с подобно съдържание, аз смятам, че всеки един доблестен гражданин на тази Република трябва да говори с тъга и с болка за тази ситуация.

Аз не смятам, че от едно мнение на нашия лидер, с което съм се съобразил изцяло – защото ние сме говорили и вчера, и онзи ден, и днес – така че в тази посока ще кажа само едно – нека да има конкретика, добави Цветан Цветанов, цитиран от Дарик. След което се върна на задочния си диалог с депутата от ДПС Делян Пеевски и изтъкна, че всичко, което Делян Пеевски твърди, е лъжа.

Както вече бе многократно съобщавано, едно от твърденията на Пеевски е, че Цветавов се е опитвал да кадрува в съдебната система, искайки от главния прокурор Сотир Цацаров да назначи Ася Петрова за своя заместничка, както и др. подобни “услуги”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.