Цветанов: Кризата с КТБ бе овладяна благодарение на ГЕРБ

“Благодарение на финансовите експерти на ГЕРБ, правителството успя да овладее кризата КТБ, която бушуваше месеци наред заради пагубното бездействие на предишното правителство”. Това изтъкна председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в първото заседание на Народното събрание след Великденската ваканция. В политическата декларация на ГЕРБ се изтъква, че е постигнато “забележително стабилизиране на финансовия сектор”, а правителството и парламентът са успели да осигурят работещ механизъм, чрез който вложителите в банката са получили гарантираните си по закон влогове и обществото било успокоено, а успоредно с това били предприети и действия срещу опитите за разграбване на активите на КТБ.

“ГЕРБ ще подкрепи твърдо представената от правителството визия за съдебна реформа, защото тя е в основната на функционирането на цялата държава. Ще предложим създаването на комисия за промени в Конституцията”, обяви Цветанов.

В декларацията на ГЕРБ бе засегната и темата за продължаващите наводнения на много места в страната след всеки по-обилен валеж. Цветанов посочи, че от ГЕРБ са подготвили промени в Закона за водите, с които “държавата ще създаде контролни механизми за наблюдение, контрол и адекватна реакция при нужда по всички водни съоръжения в страната”.

В частта от декларацията за националната сигурност и външната политика бе посочено, че въпреки различните оценки за случващото се между Украйна и Русия съществува единна позиция по въпроса за необходимостта от поддържане на високо ниво на национална сигурност и отстояване на националния интерес.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.