Цветанов критикува работата на МВР при пороя във Варна

Държавата поема издръжката на мюсюлманските училища и имамите

Депутатът от ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов отправи критики към работата на МВР и спасителните екипи по време на пороя във Варна.

Липсваше комуникация при овладяването на ситуацията във Варна, коментира Цветанов пред bTv. Според него чак след алармирането от кмета Иван Портних чрез медиите за размерите на бедствието е била осъществена необходимата комуникация и “бяха предприети някакви действия, за да може да има съвместна работа”.

Цветанов не пропусна да даде и професионални съвети, какво трябва да се направи.

„Това, което имам като призив към Кризисния щаб, който в момента е сформиран, доколкото разбрахме от министър-председателя, нека информират обществото, да има хора, които да бъдат на място и да информират хората, какво се предприема да се прави от държавата, комисиите кога започват да работят, за да могат да направят съответните оценки и да започне по-бързото изплащане на тези обезщетения, които ще получат хората, за да могат да си възстановят домове. Държавата нека да помогне, на местната власт в случая, с отпускането на целеви средства за възстановяване на тази инфраструктура, която виждаме, че вече е в окаяно състояние”, подчерта Цветанов.

Попитан дали държавата има пари, за да помогне на тези хора, Цветан Цветнов каза:
„Разбира се, че държавата в момента е в окаяно състояние, но аз смятам, че в такава бедстваща ситуация държавата ще намери пари, защото смятам, че всички ще бъде солидарни и ще призоваваме да се помогне на тези хора”.

В четвъртък от трибуната на Народното събрание Цветанов обвини МВР, че е в услуга на организираната престъпност и насажда полицейщина, а задкулисието в България е направило така, че той да получи ефективна присъда по едно от трите дела срещу него.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Този екземпляр кога най сетне ще бъде в затвора?

Leave a Reply

Your email address will not be published.