Цветанов: Има тайни общества и зависимости в съдебната система

Задавам си въпроса – дали няма тайни общества, които да държат в зависимост определени представители на съдебната система? Този въпрос зададе за пореден път в Дупница Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ и председател на предизборния щаб, цитиран от партийния пресцентър. По думите на Цветанов – това е тема, по която много се говорило, и се е коментирало.

Вчера в късния след обед Цветанов направи буквално същия коментар часове след като прокуратурата образува предварително производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров.

Днес зам.-председателят на ГЕРБ повтори:„Дали няма други интереси, които могат да бъдат провокирани? Защо не и финансови, за да може по този начин да се купят определени хора, които да създадат всичко това, което наблюдаваме в момента?”.

Цветан Цветанов е убеден, че в момента се наблюдава тенденциозно разбиване на сектора за сигурност.

„На мен ми е жал за усилията, които служителите положиха, за ефективна борба срещу тежката организирана престъпност, а в момента с политически популизъм да разбиваш службите, да ги свалиш на нивото, което беше в тяхното управление, за да може да постигнат политическа цел – политическо отстраняване на Цветан Цветанов, каза бившият вътрешен министър. – „Няма да стане. Политическото отстраняване не става от Сергей Станишев, а става от българските избиратели”,  изтъкна Цветанов. Той изрази мнение, че след време лидерът на БСП ще трябва да отговори „защо вкара прокуратурата във всичко това, което наблюдаваме като сценарий в момента?”.

В Дупница Цветанов се върна към повдигнатото в началото на управлението на ГЕРБ обвинение срещу Станишев, че от премиерския му кабинет са изчезнали папки с класифицирана информация.

„Сергей Станишев има девет секретни материала за информация относно организираната престъпност, които той предостави на организираната престъпност, защото не бяха намерени, след като си сдаваше поста министър-председател на България”, изтъкна Цветанов.

Цветанов отправи и остри критики към прокуратурата, както за бързината, с която е действала по сигнала, внесен от Станишев, така и за обявени резултати от проверката в СДОТИ, различни от казаното от главния секретар на МВР Калин Георгиев.

„Как по процесуалните изисквания…два месеца е срокът за задълбочена проверка по този сигнал, който е анонимен…. в бързината, с която излезе прокуратурата, се оказа, че има несъответствия с това, което каза висшата професионална фигура в министерството – че всъщност записът не е унищожен; той е архивиран”, изтъкна Цветанов. По думите му, тази инженерна компетентност я няма в прокурора, който разпитва, но за всичко това прокурорите са информирани със съответните кореспонденции (с МВР).

„Задаваме си въпроса – защо тогава имаше такова прочитане на този доклад от прокуратурата от политическите ни опоненти. Станишев веднага започна да говори, че трябва да изляза от политиката”, възмути се Цветанов. По думите му, „към настоящия момент, по този анонимен сигнал, никъде не се установи, неговото твърдение, което той лансира в публичното пространство, за което аз го помолих да излезе от политиката, а той каза, че само ще се извини, и до ден-днешен не се е извинил, но там никъде не се доказа неговото твърдение, че аз съм разпореждал незаконно подслушване”.

По-късно днес, вече в град Рила, Цветан Цветанов продължи персоналните си атаки срещу Сергей Станишев и отново го нарече говорител на организираната престъпност.

„В момента Станишев направи всичко възможно, за да дискретитира българските служби и реално да стане говорител на организираната престъпност”, каза Цветанов пред местни членове и симпатизанти на ГЕРБ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.