Цветан Василев подал сигнал до Цацаров за заплаха за убийство

Банкерът Цветан Василев е внесъл сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, в който информира, че срещу него е била отправена заплаха за убийство. Това става ден след като Цветан Василев съобщи пред австрийския Der Standart, че е бил поръчан от депутата от ДПС Делян Пеевски.

„Вчера до главния прокурор беше депозиран сигнал от Цветан Василев. Към сигнала беше прикрепено и копие от негов сигнал до компетентните австрийски власти”, съобщи днес зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, цитиран от БГНЕС. Новината беше потвърдена и от БТА.
По думите на прокурора Сарафов, банкерът Цветан Василев е подал сигнал, подписан от него, до главния прокурор, заради есемес, в който той “разпознава заплахи за живота си”. В сигнала си Цветан Василев предполага, че подател на есемеса е депутатът Делян Пеевски.

Заместник-главният прокурор съобщава, че прокуратурата е започнала проверка по сигнала още вчера преди обяд, когато е получен.

По-рано днес вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев заяви пред bTv, че в МВР все още няма информация от Виена за сигнал от Василев, че Пеевски е поръчал убийството му.

Не можем по медийна публикация да образуваме проверка, министър Йовчев, като уточни, че ако такъв сигнал постъпи, по него веднага ще се реагира по съответния ред.

“С действията си прокуратурата направила ясна демонстрация, че всички могат да бъдат разследвани и няма недосегаеми”, изтъкна още министър Йовчев и подчерта, че затова подкрепя главния прокурор Сотир Цацаров.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.