Цветан Василев: Пеевски се изживява като властелин на България

Банкерът Цветан Василев даде във Виена интервю за bTv, в което коментира отношенията си с депутата от ДПС Цветан Пеевски и му приписа амбициите да е властелин на България. След изречението на водещия интервюто, че до преди няколко месеца “съществуваше впечатлението, че вие с Пеевски действате в тандем – изкупувате ключови предприятия от българската икономика и медии, за да упражнявате политическо влияние”, банкерът заявява, че “сегашното развитие показва, че това е било един голям мит”.

“Господин Пеевски винаги е имал своя път в живота. В последната година той стигна прекалено далеч. Той е човек, който вече се изживява като властелин на България”, изтъква Цветан Василев. Банкерът отрича да е използвал държавни пари (има се пред вид сметки и депозити на държавни фирми в КТБ), за да финансирате бизнес начинания на Делян Пеевски.

Попитан дали е финансирал фирми на подставени лица – негови и на Делян Пеевски – Цветан Василев отговаря: “Аз казвам следното – подставени лица аз нямам и всеки проект е сам за себе си. Когато се финансира един проект, важни са целите, важна е ефективността на този проект”.

В разговора с репортера на bTv Цветан Василев заяви, че е готов да съдейства на следствието и прокуратурата и вероятно в петък ще се прибере в България.

“Явно г-н Василев не може да приеме, че отказах да го подкрепя и да бъда до него в амбицията му да стане министър-председател. Не го направих, защото той отдавна е загубил представа за времето, в което живеем и премина границата между реалното и нереалното.” Така отговори на Василев Делян Пеевски чрез “24 часа”.
Снимка: btvnews.bg

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.