Цветан Цветанов получи най-висшето полицейско отличие на Испания

Заместник- председателят на ГЕРБ и бивш вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов беше награден с най-висшето полицейско отличие на Испания – Сребърен кръст за граждански заслуги на Гражданската гвардия на Испания. Отличието му бе връчено лично от министъра на вътрешните работи на Испания Хорхе Фернандес Диаз на официална церемония в Министерството на вътрешните работи на Испания, в присъствието и на целия Генерален щаб на Гражданска гвардия на Испания, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Хорхе Фернандес Диаз подчерта, че в лицето на Цветан Цветанов, Испания и испанските служби за сигурност са срещнали истински приятел и доверен партньор.

„И в качеството му на бивш министър, и от гледна точка на сегашните политически позиции, а и от евентуални бъдещи политически отговорности, съм сигурен, че в негово лице, Испания винаги ще има верен приятел и партньор. Това е най-високото полицейско отличие, което г-н Цветанов получава, а освен него, той вече е отличаван и с Бял кръст на испанската полиция. Това е знак, че гражданската гвардия и полицията са удоволетворени от приноса на Цветан Цветанов за съвместната ни борба срещу организираната трансгранична престъпност. Тези отличия са и знак за близките взаимоотношение между Испания и България. По време на правителството на ГЕРБ, нашите отношения бяха силно активизирани, и днес съм уверен, че това продължава да е така, каза още министър Диаз.

В знак на благодарност, Цветан Цветанов подари на вътрешния министър на Испания копие на златната маска на тракийския цар Терес.

„Винаги, когато погледнете тази маска на тракийския владетел Терес, се надявам да си спомняте за България, и да знаете, че лично в мое лице, и в лицето на България, винаги ще имате верен приятел и партньор” каза още Цветан Цветанов.

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.