Цвета Караянчева: Протестът на ловците е политически

“Протестът на ловците пред Народното събрание е политически. Заставаме твърдо зад министъра на земеделието и храните Десислава Танева.”, заяви депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

Депутатът от ГЕРБ Румен Желев посочи, че предстои НС да разгледа промени в закона за лова и дивеча, макар, че имало нужда от чисто нов. Към това щяло да се пристъпи обаче след изготвяне на националната ловна стратегия, която да е в основата. “Сега протестът е, че на територия до 50 000 хектара ловна площ се изисква да се назначават до двама стражари със съответното образование , от 50 000 до 100 000 хектара – четирима и над 100 000 хектара – шестима”, обясни Желев.

Подкрепа към ръководството на земеделското министерство изрази и председателят на комисията по земеделие в парламента Румен Христов. Той посочи, че ловците са най-миропомазаните в бранша. Христов се оплака, че е отишъл да разговаря с ловците, но е бил изгонен с аргумента, че политиците са нежелани.

Все пак Румен Христов подчерта, че предложенията на ловците ще бъдат разгледани от земеделската комисия. Същевременно Христов е видял на протеста депутатите от опозицията – Мая Манолова и Светла Бъчварова.

Именно поради тази причина според управляващото мнозинство протестът е политически. Караянчева коментира още, че на протестиращите е била осигурена храна, а някои от тях изобщо не са знаели защо се намират на площада.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.