Цв. Василев заплашва да съди държавата в Страсбург

“Истерията, своеoбразното мънкане, а даже и неадекватното поведение в ефир на определени представители на държавните институции, последвали моето интервю за „Гласове“, само ме мотивира допълнително да изоблича постепенно всички лица, които волно или неволно допринесоха за изкуствения фалит на КТБ АД. За изнервянето на определени хора, на които истината не им е приятна, говорят и опитите да се хакне моят личен сайт (съвсем случайно) няколко пъти през изминалата седмица, както и „невинните“ заплахи, пратени до мене чрез посредници”. Това заявява мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев в пространно изявление на своя личен сайт, озаглавено “Относно приноса на държавното обвинение и неговите доверени лица към съсипването на КТБ АД и способстването за разграбване на нейните активи”.

В изложението си Цветан Василев за пореден път обвинява депутата от ДПС Делян Пеевски в организирането на акция срещу КТБ заради отказа на банкера да му припише дялове от свои фирми и изтъква:

“Единствената ми опция в момента е да съдя българската държава за умишленото съсипване на КТБ АД в името на всички несправедливо пострадали от този зловещ сценарий, разработен и реализиран с подкрепа на множество държавни институции!”.

В изложението на банкера отново се отправят упреци към ръководството на БНБ, за това че е отказало да помогне на КТБ, а го е направило за ПИБ. Има и обвинения към финансовия министър Петър Чобанов, а нов момент е твърдението, че прокуратурата и Пеевски са имали “къртица” в КТБ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.