Цв. Василев обвини почти всички институции за краха на КТБ

КТБ АД стана жертва на поредица от институции – правораздавателната система, БНБ, Националната агенция по приходите, Българската банка за развитие, службите за сигурност. Това казва мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев в интервю, дадено по електронната поща за Novinite.bg. Банкерът отново обвинява ДПС за случилото се с банката. Според Василев има комплекс от причини, поради които политико-икономическият кръг на ДПС, както и политици от други партии, които го поддържат, са се обърнали срещу него, мобилизирайки целия държавен апарат срещу КТБ АД.

“Марионетното правителство на Пламен Орешарски, в което важна роля изпълняваха Петър Чобанов и Цветлин Йовчев, утвърди окончателно ДПС като един от хегемоните в държавния апарат. Едва ли е странно съвпадение, че за „добри заслуги“ някои от тези кадри бяха подбрани в изборните листи на партията”, казва банкерът.

Цветан Василев твърди, че и българската прокуратура не прави изключение от правилото за зависимост, а непремерените изказвания на магистрати са основната причина за създаването на паника у вложителите и последващата вълна от масови тегления от КТБ.

Връх на арогантността и доказателство за силната политическа зависимост на прокуратурата беше отказът да се разследва мой сигнал срещу изнудване от депутата от ДПС Делян Пеевски от май 2014 г., заявява Василев в интервюто си.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.