Цв. Василев депозирал скандални разкрития като застраховка “Живот”

Когато се огласи всичко, което знае Цветан Василев, ще бъде поставена точка на прехода. Това коментира в предаването „Тази сутрин” по bTV един от адвокатите на банкера – Христо Ботев – във връзка с интервюто на мажоритарния собственик на КТБ пред Явор Дачков. От думите на адвокат Ботев стана ясно, че под “край на прехода” той разбира разкрития, които биха засегнали редица политици и могат да предизвикат трудове по високите етажи на властта

„Той (Цветан Василев) е дал показания пред съдия в европейска държава, където това е възможно, а те се пазят при двама нотариуси в различни държави, като условието те да бъдат показани е настъпването на неговата смърт. Не вярвам, че това е блъф – за толкова години и с толкова контакти той има какво да разкаже. Според мен това е гаранция”, обясни адвокат Христо Ботев с уточнението, че в показанията на Василев става дума за политическия и икономическия елит на страната.

„Ако тези неща излязат на бял свят, това ще е точката на прехода”, подчерта адвокатът. Според него дори в Сърбия тече разследване за заплахи срещу живота на Цветан Василев (В България то бе прекратено поради липса на доказателства. Бел. на рад.) и накрая ще се окаже, че сръбските власти ще свършат работата на българските.

Адвокат Христо Ботев обясни какво е накарало Цветан Василев да проговори точно сега и точно пред Явор Дачков.

„Аз с него се познавам от август 2014 г. Комуникирали сме много пъти, че той трябва да говори. Решихме, че ако ще говори, трябва да е първо пред прокуратурата, която обаче отказа. След като се заговори за сделката за „Виваком”, решихме, че сега е моментът. Той ще говори пред конкретни журналисти. С Явор Дачков никога не е имал конкретни отношения, а и той е писал критични неща за връзките на Цветан Василев с Делян Пеевски. Цветан Василев сега започва да говори. Той знае кои журналисти да избере, така че да не бъде обвинен, че те пишат каквото той иска да се напише”, обясни защитникът на банкера. Според адвокат Христо Ботев, Цветан Василев се е срещал с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов в качеството му на опозиционен лидер по времето на управлението на кабинета „Орешарски”. „Василев е предупредил Борисов, че се готви нещо срещу КТБ”, посочи Ботев и допълни, че е банкерът е имал подобна среща и с гуверньора на БНБ Иван Искров – нещо, което Иван Искров отрича.

„Дано разберем цялата истина, но не във връзка със смъртта на Цветан Василев”, коментира в заключение адвокат Христо Ботев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.