Цв. Караянчева: ГЕРБ няма да влезе в зала за бюджета

“Няма да има актуализация на бюджета с наше участие, нека ДПС да си намерят други поддръжници”. Това заяви депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева в студиото на “Денят започва” по БНТ. Караянчева допълни, че групата на ГЕРБ е имала държавническа позиция и затова е подкрепила актуализацията, но след поведението на левицата по време на извънредното заседание на парламента във вторник са решили да преосмислят позицията си и да преустановят спекулациите, че се формира коалиция ДПС-ГЕРБ.

Във вторник след всяко общо гласуване на депутатите от ГЕРБ и ДПС от банките на левицата се чуваха подвиквания “Горчиво”. Днес Караянчева изтъкна, че общите допирни точки с ДПС по темата за актуализацията на държавния бюджет и на бюджета на НЗОК не означават партньорство.

Народната представителка отхвърли като дълбоко неверни обвиненията на депутата от левицата Борислав Гуцанов, че с актуализацията на бюджета ГЕРБ извършва планирана кражба и коментира, че БСП не иска тази актуализация, защото се опитва да прикрие грешките си.

Защото болниците се нуждаят от тази актуализация наистина, иначе ще спрат, каза още Цвета Караянчева и отбеляза, че отговорността е на БСП.

Напускането на парламента от ГЕРБ не е изненадващо за нас, при тях нещата са изненадващи, сутринта е едно, вечерта е друго, каза Борислав Гуцанов от Коалиция за България в студиото на “Денят започва”. Той обвини ГЕРБ в планирана кражба с актуализацията на бюджета.

Гуцанов, както и други негови колеги от БСП, смята, че новата коалиция ДПС и ГЕРБ е факт.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.