Цв. Кънчев: Богати цигани се обиждат на българин, вместо да кажат откъде са им парите

Лидерът на “Евророма” Цветелин Кънчев остро критикува по bTV, обявеното преди дни в Боровец ромско обединение под шапката на депутата от ДПС Александър Методиев-Сали. И освен това – точно в Деня на ромите – обясни кога и как богатите цигани започнали да обиждат останалите на „българин”. Каквито „обиди” бяха отправени и към Цветелин Кънчев на сбирката в Боровец.
Цветелин Кънчев не е циганин затова не беше поканен, каза депутатът от ДПС Александър Методиев.
Цветелин Кънчев обясни, че богатите цигани са започнали да обиждат на “българин”, когато ръководството на “Евророма” предложило европарите за интеграция, които влизат у нас, да бъдат разпределени сред всички граждани, живеещи под прага на бедността, а не само сред малцинствата.
Грях ли е да сте българин в България, попита Цветелин Кънчев. По-важно е като какъв се определяш, категоричен е той и потвърди, че се определя като циганин.
Пазарлък за ромски гласове върви и в момента от различни партии. 90% от хората, които се срещнаха на Боровец са богати хора. Аз предлагам всички ние да си представим данъчните декларации публично, за да се види откъде са ни парите. С един снимков материал на колите, къщите, начина на живот да се оповестят доходите на ромите, предложи лидерът на “Евророма”. Добави още, че лично той със сигурност е платил над 20 милиона долара на държавата в периода между 1991 и 1997 година, когато се занимавал с много сериозен бизнес, преди да влезе в политиката.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.