Цв. Йовчев: Ще има още арести заради атаката по банките

През тази седмица вероятно ще има още задържани за атаката срещу банковата система. Това съобщи пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, след като беше изслушан от парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Същевременно Йовчев бе категоричен, че няма пряка връзка между начина, по който са били атакувани КТБ и ПИБ. Министърът коментира, че ситуацията в КТБ е била използвана от хора, които са разпространили тезата, че и други банки са в ситуация, в която биха могли да изпаднат под особен надзор или да фалират. По думите на Цветлин Йовчев добави, би било много трудно доказуемо кой е организаторът на атаката срещу банковата система, но за себе си има яснота откъде идват нещата.

Първоначално са започнали определени медийни и публични изяви, които са подготвили обстановката, каза Йовчев. Той добави, че след това има поне няколко линии, по които е установена организирана атака към банковата система – с имейли, смс съобщения и публикации във Фейсбук.

Свързани публикации

1 Comment

  1. А кога ще има задържани за атаките срещу земеделието,животновъдството,малкия и среден бизнес?С какво те се различават от бизнеса с продажбата на пари т.е банките и с какво са по-малко важни.Нали на тях се крепят и банките и с техните пари “работят”.На това му се вика двоен стандарт.За едни може а за други не.

Leave a Reply

Your email address will not be published.