ЦИК ще препоръча промени в закона заради бума на наблюдатели

ЦИК изтегли номерата на бюлетините

“Най-големият куриоз на евровота бе регистрацията на огромен брой наблюдатели, много от които не знаеха кого представляват. Аз констатирах това лично. Наблюдателите по принцип са представители на неправителствени организации, а огромен процент от наблюдателите считаха себе си за представители на партиите”, съобщи пред bTv Цветозар Томов, който е един от тримата говорители на ЦИК. Той увери, че от ЦИК ще препоръчат законодателни промени за контрол на този сегмент.

Както вече съобщихме, в отминалиоте евроизбори участваха близо 60 000 наблюдатели. Още преди изборите от Института за развитие на публичната среда предупредиха, че за този вот са регистрирани три пъти повече наблюдатели и изразиха притеснение, че това е новият начин за контрол на вота.

Говорителят на ЦИК отказа да направи прогноза дали преференциалният вот на избирателите на БСП ще направи разместване в листата на Коалиция за България, като отбеляза, че комисията още не е обработила финално всички резултати от преференциалния вот.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.