ЦИК: Регистрацията на Октай Енимехмедов е окончателно заличена

Регистрацията на Октай Енимехмедов за независим кандидат за народен представител е категорично заличена, съобщи говорителят на ЦИК Бисер Троянов. Той обясни, че Районната избирателна комисия в Бургас е заличила регистрацията на Октай Енимехмедов, тъй като е установила от справката на териториалното звено ГРАО, че неговата подписка не отговаря на задължителните изисквания и не е подкрепа от необходимия брой български избиратели.

„Кандидатът трябва да събере подписите на най-малко 5000 избиратели, а според справката на ГРАО Енимехмедов е събрал гласовете на 3916 български граждани”, посочи Троянов и отбеляза, че разликата в първоначално представените подписи идва от това, че голяма част от подписаните са участвали в предходни подписки, имат регистрация в друг избирателен район, или са попълнили данните си некоректно. Решението на РИК – Бургас е било обжалвано от инициативния комитет, било е изпратено до ЦИК, но централната комисия окончателно е решила, че взетото решение за заличаване на регистрацията е правилно.

Октай Енимехмедов стана известен в публичното пространство с опита си да стреля с газов пистолет в Ахмед Доган по време на националната конференция на ДПС. В момента Енимехмедов е с повдигнато обвинение за опит за убийство.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.