ЦИК пренасрочи за 9 април жребия за номерата в бюлетината

Централната избирателна комисия обяви, че пренасрочва за 9 април 2013 г. от 11.00 часа провеждането на жребия за номерата в бюлетината на регистрираните партии и коалиции и на жребия за реда на техните предизборните изяви по БНТ и БНР. Обяснено бе, че промяната на датата се налага поради постъпващите в ЦИК предложения от партии, напускащи състава на регистрирани вече коалиции, както и на заявления за заличаване на регистрирани партии.

От ЦИК съобщиха, че партиите „Синьо единство”, „Обединена социалдемокрация”, „Национално движение за права и свободи”, „Земеделски народен съюз” и политически клуб „Екогласност” са внесли заявления за заличаване на регистрациите си за парламентарните избори.

Коалиция „ВМРО-Орлов мост” е подала заявление двете формации да участват самостоятелно и тяхното искане е уважено, каза говорителят на ЦИК Бисер Троянов. Коалицията е заличена от ЦИК, а двете участващи в нея партии – „ВМРО – Българско национално движение" и „Средна европейска класа" ще участват самостоятелно в изборите за народи представители на 12 май. По думите на Троянов възможно е да постъпят и още такива искания, тъй като крайният срок за подаване на подобни заявления е 6 април. „Затова приехме за разумно да отложим насроченото за днес теглене на жребий и това да стане на 9 април между окончателно установените партии и коалиции”, обясни Бисер Троянов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.