Цецка Цачева диагностицира държавата – била в гърч

Държавата е в гърч в медицинския смисъл на тази дума. Трябват бързи действия за да бъде спасена тя, диагностицира по БНТ народната представителка от ГЕРБ Цецка Цачева. Според нея единственото ефикасно лечение е оставка на правителството и бързи предсрочни избори. По думите на Цачева България е “в състояние на свободно падане с препятствия”, а препятствията са препоръките и санкциите от страна на ЕК.

Попитана за темата на новия вот на недоверие, който ГЕРБ се кани да поиска, Цачева потвърди, че вотът ще бъде поискан до края на седмицата, а що се отнася до темата – “във всички секторни политики вотът на недоверие е тема”.

От сутрешния блок на БНТ бяха поканили за коментар по актуални въпроси и народната представителка от КБ Татяна Буруджиева, но и двете с Цачева разговаряха насаме с водещите.

Всъщност те (ГЕРБ) нямат желание при внасянето на вотовете на недоверие да обсъждат какво прави това правителство, защо го прави, не може ли по-добре да се прави, заяви Буруджиева, според която ГЕРБ се стремят да наложат две основни тези: на първо място, че това правителство не работи и следователно трябва да си отиде; и втората теза е, че Европа не ни харесва и непрекъснато има проблем със средствата по еврофондовете.

И двете тези са неверни, подчерта Буруджиева. Според нея и миналата година са спирани средства и има проблеми свързани с управлението на ГЕРБ.

Буруджиева подчерта, че БСП няма да се откаже от газопровода “Южен поток”. По думите на депутатката, в момента има тежък рекет над правителството да се откаже от Южен поток и тогава да му се отпуснат парите по ОП “Околна среда”.

БСП никога не се е притеснявала от предсрочни избори, каза Буруджиева. Тя посочи, че БСП е управлявала и в мнозинство – “нещо, което хората отказват на ГЕРБ”.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Бре, била в гърч? А когато управлявахте не беше ли в гърч? Нали преди един от тези гърчове народа ви би дузпата? А Цецка разбира и от медицина? НАли разбира и от музика – да си припомним диригентските умения с цъфнал Герп, цъфнал Герп. После разбираше и от АЕц като блокира строителството на АЕЦ белене и остави региона да се гърчи. Цецке, гърчат се твоите избиратели, помогни им, измисли нещо, което да се работи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.