Цацаров: Загубихме поне година в безсмислени спорове и конфликти

На моменти ние самите не усещаме колко далеч от нуждите на истинския живот са тези дебати (за промените във ВСС). Не омаловажавам създаването на колегии, квотите в тях и всички тези въпроси. Но повтарям – те са основата на решението, не и самото решение.Загубихме поне година в безсмислени спорове и конфликти. Ако повторим същото упражнение още 1 г., няма да има никакъв смисъл от това, какво ще направим по-нататък.

Това заявява главният прокурор Сотир Цацаров в интервю за в. „24 часа“, качено в пълен обем и на сайта на прокуратурата. Според Цацаров са нужни спешни промени в наказателния процес, които да го ускорят и в същото време да прекратят безумната практика на безкрайното връщане на делата за до-разследване. По думите на главния прокурор, нужни са нови норми за длъжностните престъпления и престъпленията против стопанството, съобразени с новите реалности или поне с това, че отдавна вече в страната ни няма само една форма на собственост, нужно е модерно и ефективно антитерористично законодателство.

„А за това, защо никой не говори за жертвите на престъпленията и за техните родители, а въздига думите на обвиняема в знаме срещу държавното обвинение – извинете за директния отговор, но попитайте колегите си от един-два сайта и от една медийна група. Попитайте и тези, на чиито грантове въпросните медии дължат съществуването си“, казва Цацаров.

(Цялото интервю можете да видитеТУК)

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.